Sport og friluftsliv

Skyd genvej til korrekte dimensioner

Spild ikke penge på fejl

Når man skal bygge eller konstruere et eller andet så er der mange ting der er vigtige at tage i betragtning. Det er svært at sætte disse i en prioriteret rækkefølge, for de er alle lige vigtige på hver sin måde. Men med Fem analyser kommer man i hvert fald et godt stykke af vejen på nogle af områderne.

En af de ting man skal sikre når man bygger noget er at det er stærkt nok til at kunne holde til de påvirkninger som det udsættes for. Dette gælder både de påvirkninger som opstår under selve konstruktionen, men i endnu højere grad de påvirkninger der opstår over tid. Dette kan være vind og vejr, skift i temperaturer eller vibrationer eller noget helt fjerde. Det kommer helt an på hvad det er man har bygget. Med Fem analyser kan man simulere disse påvirkninger på en computer og dermed sikre at den påtænkte konstruktion kan holde til alle de kommende påvirkninger.

Spild ikke penge på materialer

Hvis man ikke er helt sikker på hvilke påvirkninger en konstruktion skal holde til, er der en tendens til at man bare laver tingene kraftigere og stærkere end man egentlig tror er nødvendigt. Et godt eksempel på dette er Storebæltsbroen hvor man skulle lave afspærring der sikrede at hverken person eller lastbiler kunne komme til at falde i havet hvis de kørte galt på broen. Man regnede ud hvor kraftig afspærringen skulle være for at redde den tungest tænkelige lastbil og så lagde man 50 procent ovenpå for en sikkerheds skyld. Umiddelbart kan dette jo synes som en god og fornuftig løsning, men det er jo samtidig et enormt spild af dyre materialer. Med Fem analyser kunne man have sparet en hel del penge i dette tilfælde.

Her står der lidt om hvad fem analyser er:
FEM analyser (Fenite Element Method) er en risikofri metode til at få en korrekt be- eller afkræftning på om en given konstruktion kan holde til de påvirkninger den udsættes for.

SHARE
Relaterede indlæg
Streetart og abstrakte malerier er populære
De smarte telefoner
Legetøj til børnene der holder