Boligindretning

Oplev keramik

Keramik er et af de ældste og mest udbredte materialer i verden. Faktisk er de blevet brugt af mennesker i over 24.000 år! Fra tidlig keramik til moderne spisestel har keramik spillet en vigtig rolle i menneskets historie. Men hvad er keramik egentlig? Og hvordan fremstilles det? Læs videre for at finde ud af det 

Keramik er ikke-metalliske, uorganiske materialer, der er blevet formet ved hjælp af varme. Ordet “keramik” kommer af det græske ord “keramos”, som betyder “pottemagerens ler” 

Der findes to typer keramik: traditionel keramik og avanceret keramik. Traditionel keramik omfatter materialer som keramik, porcelæn og mursten. Avanceret keramik omfatter materialer som glas, kulstof og siliciumcarbid.

Processen med at fremstille traditionel keramik begynder med at finde en kilde til ler. Leret udvindes derefter og transporteres til en keramikfabrik. Her bliver leret renset og forberedt til brug 

Derefter lægges leret på et potteskår og formes til den ønskede form. Når emnet er formet, brændes det i en ovn ved høje temperaturer (normalt mellem 1 000 og 1 500 grader Celsius). Denne brændingsproces gør emnet hårdere og mere holdbart. Til sidst glaseres og brændes stykket igen for at give det en glat og skinnende overflade.

SHARE
Relaterede indlæg
Besøg den danske hovedstad med familien
Lækre rustikke møbler
Find inspiration til bedre indretning