Hus og have

Forelsk dig i dit køkken

Køkkenets historie

Gennem årene er køkkenet blevet et stadig vigtigere rum i boligen, og derfor placerer vi det nu det sted i huset, hvor der er allerbedst lys og udsigt. Men i gamle dage kunne et køkken godt ligge i kælderen. I starten af 1900-tallet var køkkenet er et arbejdssted for tjenestefolk, som var placeret i kældre i villaer eller ud til baggården i herskabslejligheder, og det lå langt fra spisestuen, væk fra køkkenets mados, damp og skramlen med gryder, så det ikke forstyrrede stemningen i de rum, hvor husets familie underholdte sig og sine gæster. køkkenet var ofte ret stort, og der var spiseplads til tjenestefolkene. I tilknytning til køkkenet var der ofte både køligt viktualierum og anretterrum. Køkkenet kunne altså være delt ud over flere rum, hvor funktionerne var adskilt fra hinanden, da der også er flere til at varetage de forskellige opgaver. I 20-30.erne kunne middelklassen ikke længere hyre billige tjenestefolk, så køkkenet skulle nu bruges af husets egne beboere. Hermed ser elementkøkkenet dagens lys med standardmoduler, og nogle af principperne er ikke blevet ændret nævneværdigt siden. Elektricitet erstatter gas og kul. Men madlavning var stadig lavstatusarbejde, for det var pinligt ikke at have råd til tjenestefolk, så køkkenet forblev et lidt bortgemt rum i huset.

Trend køkken

I vores moderne tid har samtalekøkkenet været populært. Den seneste trend er køkkenet som madværksted, hvor madlavning vægtes højest og lader køkkenets funktion som socialt samlingspunkt komme i anden række. Idealet er ikke blot at hygge sig i køkkenet, men også at lave mad i det. Vi er nu parate til at afsætte den tid, det kræver at udleve idealerne om hjemmebagt fuldkornsbrød og timelange simreretter.

Søger du et trend køkken, er Kustomhouse et godt bud. Kustomhouse er en køkkenbutik som er lig med eksklusive personlige snedkerkøkkener i kompromisløs kvalitet. Alt bliver designet på danske tegnestuer og produceret på danske fabrikker i rå og ædle kvalitetsmaterialer. Et køkkenfirma med passion for kvalitet og ingen begrænsninger ? ALT kan lade sig gøre.

SHARE
Relaterede indlæg
Køb lærende legetøj billigt og nemt!
Pak kun de højst nødvendige ting med på ferien
Udskiftning af køkken