Sport og friluftsliv

Flagstænger symboliserer danskheden

Flagstænger har en symbolsk værdi for danskere

Danskere er glade for flagstænger, når der er tale om det danske flag. Det danske flag er ikke bare et flag, men har en symbolsk værdi for danskere. Det danske flag repræsenterer Danmark og danskheden i Danmark samt de værdier, vi danskere står for. Derfor er danskere særligt glade for at have flagstænger hængt op på skoler, arbejdspladser, offentlige steder m.m. Nogle danskere vil også gerne have en flagstang i haven for at symbolisere, de danske værdier man står for samt danskheden. Hvis man gerne vil have en flagstang i haven, kan man vælge imellem forskellige typer af flagstænger og flag i forskellige prisklasser.

Størrelser

Hvis man er i tvivl om flagets størrelse, man skal man læse med her. Der anbefales at højden på flaget skal være omkring en femtedel af flagstangens højde. Vimplen skal være halvlængde af flagstangen, og sidst men ikke mindst: standeren skal være omkring en tredjedel af flagstangen. Der er ikke nogle bestemte regler for højden af flagstangen. Men man kan følge en god regel som siger, at man skal kunne se hele flaget over husets tag. Derfor er det en god ide at købe en flagstang, som er 2 meter højere end husets højde.

Flagstænger i forskelligt materiale

Man kan få flagstænger i forskelligt materiale. Man kan f.eks. få flagstang træ (dvs. træflagstang) samt flagstænger af glasfiber. Det er op til en selv, om man vil have flagstang træ eller flagstand af glasfiber. Det er dog billigere at købe træflagstænger end det er at købe glasfiberflagstænger. Prisen varierer alt efter, hvilket materiale og hvilken højde flagstangen skal have. Hvis man vælger et komplet sæt med flagstang i træ og egesokkel, koster det fra 1500 kr. Vil man derimod have glasfiberflagstang med vippebeslag koster sættet fra 1800 kr. Man kan læse mere om mulighederne samt købe de forskellige flagstænger hos http://flagstangsfabrikken.dk

SHARE
Relaterede indlæg
I dag kan man gå i skole på nettet
Rejs rundt og få sat tingene i perspektiv
Køb lækkert bådudstyr nemt og hurtigt her