Uddannelse og Ledelse

En kort historie om julemusikken

Du har sikkert hørt julemusik i radioen, i butikkerne og måske endda i dit eget hjem i de sidste par uger. Men har du nogensinde stoppet op og tænkt over, hvor denne musik kommer fra? I dette blogindlæg vil vi tage et kort kig på historien bag nogle af de mest populære julesange og lære om oprindelsen af denne juletradition.

Det første dokumenterede tilfælde af en julesang, der blev sunget på engelsk, går tilbage til det 15. århundredes England. På det tidspunkt var julesange blot glade sange, der blev sunget ved særlige lejligheder som f.eks. helligdage. Mange af disse tidlige julesange var faktisk ret ukvemsagtige, og det var først i det 18. århundrede, at de begyndte at få deres mere sunde image 

En af de mest populære julesange gennem tiderne, “Jingle Bells”, blev faktisk skrevet af en amerikaner ved navn James Pierpont i 1857. I modsætning til hvad mange tror, var sangen oprindeligt ikke beregnet til at være en julesang; den blev faktisk skrevet som en Thanksgiving-hymne! Det var først år senere, at den blev forbundet med julen.

SHARE
Relaterede indlæg
Find ud af hvor næste bilferie går til online
AAU har en god uddannelse i vente på en
Grøn, ren og billig strøm med et solcelleanklæg