Hobby og Dyr

Computer spil i fritiden bliver mere og mere populært

Bueskydning er at bruge en bue til at skyde pile med. Ordet kommer fra det latinske arcus, der betyder “bue”.[1] Bueskydning har været brugt til jagt og kamp siden oldtiden. I moderne tid er det primært en fritidsaktivitet.

En bue er en fleksibel bue, der skyder pile. En person, der skyder pile fra en bue, kaldes en bueskytte. Buen er opdelt i to hoveddele: stigbøjlen og lemmerne. Riser er den del af buen, som bueskytten holder fast i, og lemmerne er de to ender, der bøjer sig væk fra riseren. Strengen på buen er fastgjort til det øverste lem, og når bueskytten trækker i strengen, får det lemmerne til at bøje sig. Dette får energien, der er lagret i strengen, til at blive overført til pilen, som derefter skydes ud af buen.

Der findes mange forskellige typer af buer, men alle buer har nogle fælles træk. De har alle en riser, lemmer og en streng. De har også alle en måde at fastgøre en pil til strengen på. Der findes tre hovedtyper af buer: rekurvebuer, compoundbuer og traditionelle buer.

Recurvebuer er bøjet indad mod skytten, når de er ubespændte. Dette design gør dem mere effektive end andre typer buer, fordi det lagrer mere energi i buens bue. Compoundbuer er konstrueret med løftestænger og kamme, som gør dem endnu mere effektive end recurvebuer. De er også vanskeligere at bruge, så de er ikke så populære som recurvebuer. Traditionelle buer er fremstillet af materialer som træ eller bambus, og de har ingen løftestænger eller knapper.

SHARE
Relaterede indlæg
En legende måde at styrke båndet med din firbenede ven
Kongen af pop?
Jeg elsker at læse