Uddannelse & Ledelse

Beskyttelse af formue ved ægteskab

Skal man giftes, og har man en formue, kan det være en rigtig god ide at sikre sig selv i forbindelse med en eventuel skilsmisse ved at oprette særeje. Det er en økonomisk gardering og beskyttelse, hvis ægteskabet på et tidspunkt skulle ende i en skilsmisse, hvilket omkring halvdelen af alle ægteskaber gør. Det er derfor i dag meget relevant at gøre sig nogle overvejelser omkring lige netop dette, inden man bliver gift.

Hvorfor er det nødvendigt at oprette særeje?

Der kan være rigtig mange forskellige grunde til, at det kan være nødvendigt, men det kan for eksempel være, at man gerne vil oprette en virksomhed og gerne vil sikre, at man selv fortsætter som ejer ved en eventuel skilsmisse. Når man bliver gift, og ikke har nogle særejer, vil alt hvad man som par ejer nemlig blive delt op, og man kan ikke være sikker på, at man beholder de ting, man selv ønsker.

Det kan også være, at man regner med, at man på sigt vil komme til at arve et betydeligt beløb, som man ikke ønsker at dele med sin ægtefælle i forbindelse med en skilsmisse. Har man allerede arvet, kan man få særeje arv, hvis vedkommende i testamentet har bestemt, at arven kun kan tilhøre arvingen og ikke må deles med en eventuel ægtefælle.Derudover kan det også være en beskyttelse af sig selv, hvis den ene part har en rigtig stor gæld, som vedkommende tager med sig ind i ægteskabet. Ved en skilsmisse vil den anden part nemlig hæfte for halvdelen af gælden, selvom den ikke er stiftet af den pågældende.

Få hjælp af et advokatfirma

Man kan som udgangspunkt ikke selv oprette særejet, da der skal oprettes en ægtepagt, som skal tinglyses, så det hele foregår korrekt, og særejet er gyldigt. Advokaten kan også hjælpe med at gennemgå de personlige ejendele og formuer for at sikre, at man har tænkt på det hele.

SHARE
Relaterede indlæg
Ud at se
Afholdelse af møder eller konferencer
At rejse er at leve