Stillehavet er det største af verdenshavene og måler 179 722 400 kvadratkilometer. Det dækker 46 % af Jordens overflade og er afgrænset af Asien og Australien mod nord, Amerika mod vest og Antarktis mod syd. Havet har en gennemsnitlig dybde på 3.742 meter og en maksimal dybde på 10.911 meter. Det indeholder mere end 25.000 øer og er hjemsted for mere end halvdelen af verdens marine arter. Stillehavet skyller over en stor del af kloden og har mange forskellige træk, som gør det unikt.
Et af de mest kendte træk ved Stillehavet er Ildringen. Dette område ligger nær skæringspunktet mellem flere tektoniske plader og er ansvarlig for et stort antal jordskælv og vulkanudbrud. Ildringen er også hjemsted for nogle af de dybeste grøfter i verden, herunder Marianergraven, som når en dybde på 10 924 meter.
Stillehavet er også hjemsted for nogle af verdens største floder. Amazonfloden, som løber ud i Atlanterhavet, er langt den største flod målt i vandføring. Andre store floder i Stillehavet omfatter Yangtze-floden (Asien), Den Gule Flod (Asien), Ganges-floden (Asien), Andesfloden (Sydamerika) og Mackenzie-floden (Canada).
Stillehavet har en bred vifte af klimaer og økosystemer. Kuroshio-strømmen skaber et varmt tropisk klima nær Japan, mens der findes køligt tempereret klima nær Californiens og Chiles kyster. Havet er også hjemsted for en lang række forskellige havdyr, bl.a. hvaler, delfiner, marsvin, sæler, søløver, pingviner og havfugle.